Så här jobbar vårt kundserviceteam
Träffa Lena Hansson, chef för Kundcenter, som hanterar ärenden åt Telge Fastigheter, Telge Bostäder och Telge Bostäders uthyrning.
Om vårt team
Vi är ett engagerat team på 14 medarbetare som tillsammans bemannar våra tre distriktskontor: Lina Hage, Hovsjö hubb och Brunnsängs centrum. Vårt arbete är fördelat jämnt över kontoren, och varje plats har sin egen teamledare. Teamledaren ansvarar bland annat för beställningar och inköp, men också för att hålla koll på bemanning, telefonköer och fördelning av arbetsuppgifter – kort sagt, de har helikopterperspektivet.
Vi hanterar ärenden för Telge Fastigheter och Telge Bostäder, vilket innebär att det är mycket information att hålla ordning på. Till vår hjälp har vi en intern kunskapsbank där vi samlar rutiner, policys och annan viktig information som vi använder dagligen.
Telge Fastigheters samtal har hög prioritet och vi strävar efter att besvara dem inom tre minuter. Ärenden som kommer in via Mina sidor eller mejl hanteras samma dag. Vi öppnar telefonlinjen kl. 09.00, men Telge Fastigheters verksamheter når oss redan från kl. 08.00 via ett särskilt direktnummer.
Vi hjälper våra kunder via flera kanaler – telefon, mejl, livechatt och ärenden som kommer in via Mina sidor. Varje dag arbetar vi i hela 14 olika system, vilket kräver både struktur och ett skarpt minne! Just därför är vi måna om att arbeta på ett enhetligt sätt – oavsett vilket kontor man befinner sig på. För att hålla ihop arbetssättet och stärka gemenskapen roterar vi mellan både roller och kontor. Det gör att vi lär känna varandra bättre och får en större förståelse för hela verksamheten. Själv försöker jag sitta en vecka i taget på varje kontor.
Vi kommunicerar smidigt internt via Teams, där vi har en sida som heter "Aktuellt på Kundcenter". Där ser man enkelt vem som jobbar var och i vilken roll för dagen.
Vi följer kontinuerligt upp kundnöjdheten genom att skicka ut en enkät direkt efter avslutat samtal. Kunderna får då svara på frågor om bland annat bemötande, kunskapsnivå och hur enkelt det var att få hjälp. Just nu ligger vårt NKI på fina 82 %, vilket vi är väldigt stolta över! Det hjälper oss också att snabbt identifiera förbättringsområden eller kunskapsluckor hos oss i teamet.
Hur ser en bra felanmälan ut?
En tydlig felanmälan underlättar enormt. Det bästa är när vi får veta exakt var i fastigheten felet finns och vad som är fel. Finns ett beställar-ID, så är det toppen – särskilt om något ska debiteras. Har man ett ärendenummer vid uppföljning/påminnelse är det också till stor hjälp.
Vanliga fallgropar vid felanmälan
Ett vanligt problem är att anmälaren själv inte sett felet, utan rapporterar något via hörsägen. Då blir det svårt för oss att ställa följdfrågor eller förstå omfattningen. Kortfattade beskrivningar som ”trasig toalett” är också vanliga – men det kan ju betyda så mycket. Är det stopp, går det inte att spola, läcker den, eller är det något sprucket?
Vad är det bästa med vårt jobb?
Det händer saker hela tiden – det gör jobbet både roligt och utmanande! Vi strävar ständigt efter att bli bättre, både vad gäller service, arbetsflöden och hur vi kan dra nytta av teknik, som till exempel AI. Det finns alltid något nytt att lära sig – och det gör att man aldrig riktigt blir "klar" eller fullärd.
Det bästa med vår arbetsplats är också teamkänslan – oavsett kontor hjälper och stöttar vi varandra. Och såklart: kontakten med alla människor. Vi har många trevliga samtal med både kunder och kollegor inom Telge, men då och då dyker det upp ett lite extra klurigt ärende som får en att tänka till. Det är faktiskt det som gör att jag lär mig något nytt – varje dag!